Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ο πρέσβης και οι συγκρίσεις

Το θέμα της Ευρώπης έχει εγείρει(τάκηδες λεξικό) πολλές αντιδράσεις ανάμεσα σε μας και τους επιστήμονες-ιστορικούς σχετικά με τις επιτυχίες στην Ευρώπη και το κατά πόσο μπορούμε να λεγόμαστε πρέσβεις.Έτσι περιμένουν μια αποτυχία μας στην Ευρώπη,μια ήττα,έναν αποκλεισμό ή μια πρόκριση δικιά τους για να πουν ότι δεν είμαστε πρέσβεις.Οι μεν λένε για την εφτάρα από τη Γιουβέντους,οι δε απαντούν με τις πεντάρες από Μπαρτσελόνα,Μάντσεστερ και Βέρντερ,οι μεν αντιλέγουν με τις πεντάρες από Ρεάλ Ρόζενμποργκ και η ζωή συνεχίζεται....
Η λέξη πρέσβης ή ότι προτιμάτε δεν είναι κάτι εφήμερο δηλαδή φέτος προκρίθηκα εγώ άρα είμαι πρέσβης του χρόνου εσύ κοκ. αλλά κατακτάται σε βάθος χρόνου.Όμως αντί να ψάχνουμε να βρούμε ποιός έχει υποστεί τις λιγότερες συντριβές για να τον ανακηρύξουμε πρέσβη καλύτερα θα ήταν να δούμε και να συγκρίνουμε τις επιτυχίες σε Champions League και Uefa.
Για αυτό θα παραθέσουμε αναλυτικά τις προκρίσεις των δύο αιωνίων στις δύο κορυφαίες διασυλλογικές διοργανώσεις από την πρώτη συμμετοχή ελληνικής ομάδας μέχρι σήμερα αλλά και τις νίκες τους στο Champions League.