Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Της χούντας τα καμώματα(Δ' ΜΕΡΟΣ)

Κεφάλαιο μεταγραφές
Για το θέμα των μεταγραφών έχουν ακουστεί πολλά ψέματα από τους....αντιστασιακούς του λιμανιού καθώς έχουν μπερδέψει κάποια πράγματα όσον αφορά μεταγραφές όπως του Σκιαθίτη,Συνετόπουλου και άλλων όπως θα δούμε με απαγόρευση μεταγγραφών αλλά και κατ'εξαίρεση μεταγγραφές για τους αντιστασιακούς του Πειραιά.

Ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για τον Σκιαθίτη όμως Ολυμπιακός και Ασλανίδης έχουν διαφορετική άποψη.Ο παίκτης έχει παρουσιαστεί στο στρατό απλά πήρε αναβολή από τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.Έτσι χάνεται ο παίκτης καθώς δεν ανοίγεται ο φάκελος με το δελτίο του στην ΕΠΟ όπου ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού είχε φτάσει πρώτος.




Πάμε τώρα και στην περίπτωση Συνετόπουλου.Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ενδιαφέρονται για την απόκτησή του ενώ αποφασίζεται να μην πάει σε κανένα με τον παίκτη να δηλώνει ότι προτιμάει Παναθηναϊκό.Ο Ασλανίδης ένα χρόνο μετά απαγορεύει τις μεταγραφές Αιδινίου,Δαβουρλή και Μιχαλόπουλου(όλως τυχαίως είχαν συμφωνήσει με μας)αλλά επιτρέπει την κατ'εξαίρεση μεταγραφή των Συνετόπουλου,Κελεσίδη στον....Ολυμπιακό.Μάλιστα για να πάει ο Κελεσίδης στους...αντιστασιακούς δημιουργήθηκε μια ειδική διάταξη για τους στρατεύσιμους παίκτες και έτσι καταρρίφθηκε το εμπόδιο για τη μεταγραφή του.Αρχικά ο Ασλανίδης δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει παρανομίες στις μεταγραφές ωστόσο όταν τελικά ο Κελεσίδης ξεμπέρδεψε με το στρατό πήγε στον Ολυμπιακό.



Σε κανένα ο Συνετόπουλος που προτιμά όμως Παναθηναϊκό
Συνετόπουλος,Κελεσίδης,Δαβουρλής,Αιδινίου,Μιχαλόπουλος

Απογόρευση μεταγραφών και κατ'εξαίρεση μεταγραφές


Ο Ασλανίδης δεν εγκρίνει την μεταγραφή Πανταζή στον Παναθηναϊκό
Ο Πανταζής στον Ολυμπιακό



Άποκάλυψη από τα μέλη του Πανσερραικού για επέμβαση Ασλανίδη στη μεταγραφή Κελεσίδη.
Στο απόσπασμα της εφημερίδας που ακολουθεί γράφονται τα εξής:
Σύμφωνα με στοιχεία που μας έδωσε ο ανταποκριτής μας στις Σέρρες κ. Αργύρης Βερβελίδης, στη γενική συνέλευση των μελών του Πανσερραϊκού (καλοκαίρι του 1973), συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, τα εξής:
ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ (πρόεδρος Πανσερραϊκού): Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες για τη μεταγραφή του Κελεσίδη. Απλώς θέλω να σας γνωρίσω ότι έγινε κατόπιν επεμβάσεως και πιέσεως του ΓΓΑ κ. Ασλανίδη.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (αντιπρόεδρος του συλλόγου): Δεν μπορούμε να θίγουμε πρόσωπα και πράγματα σε ότι αφορά τη μεταγραφή του Κελεσίδη.
ΜΑΣΟΥΡΑΣ (μέλος του Πανσερραϊκού): Να γραφούν αυτά στα πρακτικά.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ (πρόεδρος της συνελεύσεως, μέλος του συλλόγου): Δεν θα γραφεί τίποτα. Διακόπτεται η συνέλευση.''

 Εδώ ο Ασλανίδης απειλεί να διώξει συγκεκριμένους παίκτες αν δεν μειωθεί ο αριθμός των παικτών μας.Γιατί όμως συγκεκριμένα αυτούς;;;;;Και μάλιστα όταν κάποιοι αποδεσμεύτηκαν πήγαν σε ανταγωνιστικές ομάδες.......

Να τι έγραφε η εφημερίδα ''Ομάδα'' εκείνη την εποχή για τις μεταγραφές του Παναθηναϊκού (7-7-1970, αρ. φύλλου 602): «Μεγάλοι στόχοι του Παναθηναϊκού είναι ο Κ. Αϊδινίου (Ηρακλής), ο Χ. Σταυρόπουλος (Αιγάλεω) και ο Γ. Δέδες (Πανιώνιος). Φυσικά, οι μεταγραφές αυτές δεν επιτρέπονται και θα προσπαθήσει να τους πάρει με υποσχετική για ένα χρόνο ...; Μετά από αυτά ο Παναθηναϊκός, που είναι ο πρώτος σύλλογος που από τετραετίας ενδιαφέρθηκε να αποκτήσει τον Συνετόπουλο, φαίνεται πως εγκατέλειψε την μάχη. Είναι φυσικό, άλλωστε, διότι ο ταλαντούχος παίκτης, αν και ο ίδιος προτιμούσε ανέκαθεν το τριφύλλι, δεν δίδεται στον πρωταθλητή Ελλάδος. Πρόσωπα υψηλά ιστάμενα έκλεισαν το δρόμο του Συνετόπουλου προς τον Παναθηναϊκό και έτσι τον κερδίζει ο Ολυμπιακός.» Ποια να ήταν άραγε τα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα;Μήπως ο ίδιος ο Ασλανίδης;Επίσης, (14-7-1970, αρ. φύλλου 603): «Πληροφορούμεθα από έγκυρη πηγή ότι ο Πιερικός δίνει στον Παναθηναϊκό τον ταλαντούχο κυνηγό του Πανταζή τη μεταγραφή όμως δεν εγκρίνει ο ΓΓΑ κ. Κ. Ασλανίδης.».Ένα απόσπασμα στην φωτογραφία που ακολουθεί.
Και φυσικά να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε την ανεπιτυχή προσπάθεια των αντιστασιακών να....πείσουν τον Ελευθεράκη να υπογράψει σε αυτούς αντί σε εμάς,με την απαγωγή του από ΕΣΑτζηδες στο Μεγάλο Πεύκο και τις φιλότιμες...προσπάθειες του εκπροσώπου του Ολυμπιακού Παπαποστόλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου